4 Volledige voedings- en dieetgidsen voor uw oudere hond

4 Volledige voedings- en dieetgidsen voor uw oudere hond

Dieren nieuws

4 Volledige voedings- en dieetgidsen voor uw oudere hond

Op het moment dat uw hond zijn gouden jaren bereikt (rond de leeftijd van 7 tot 8 jaar), vraagt u zich misschien af wat de voedingsbehoeften van uw oudere hond zijn en of het nodig is om zijn dieet aan te passen. In hierdie artikel bespreek ons “4 Volledige voedings- en dieetgidsen voor jou oudere hond”.

Net als jij, ondergaat je hondmaat fysieke veranderingen naarmate hij ouder wordt, waardoor zijn voedings- en dieetplan ook moet veranderen. Daarom is het essentieel om uw hond voor de leeftijd aangepast voer te geven om zijn ouder wordende geest en lichaam voldoende voeding te geven.

Hier zijn onze tips voor u waar u rekening mee moet houden bij het plannen van de voeding voor uw oudere hond:

  1. Schakel over naar hondenvoer met een laag of hoger caloriegehalte

Hoeveel calorieën heeft uw oudere hond nodig? Het hangt af van het gewicht. Sommige hondenvoeding voor senioren zit boordevol meer calorieën, terwijl andere minder bevatten. Het vinden van de juiste caloriebehoefte hangt af van het feit of uw oudere hond moet afvallen of aan moet komen.

Maar meestal wordt het caloriearme voer aanbevolen, omdat uw huisdier meestal de hele dag luiert. Er wordt gezegd dat de activiteiten van een oudere hond dalen tot wel 1/3 tot 1/2. Dat gezegd hebbende, uw huisdier heeft niet meer calorieën nodig, tenzij hij te licht is. In dat geval heeft uw dierenarts mogelijk een vetrijk dieetplan nodig.

En we hebben het niet alleen over dagelijkse voeding, maar ook over de lekkernijen die je geeft. Dat is geen probleem, maar wees een beetje kieskeuriger, omdat de meeste hondensnoepjes worden gebombardeerd met calorieën. Waarom niet overschakelen op vers fruit en groenten voor af en toe hondensnoepjes?

2. Hondenvoer om te helpen bij gebitsproblemen

Als u uw oudere hond ziet worstelen om zijn eten op te eten, is een mogelijke reden dat uw huisdier een paar van zijn tanden heeft verloren. Het kan ook pijnlijk tandvlees zijn.

Wat u kunt doen, is overschakelen op ingeblikt / zacht hondenvoer, zodat kauwen geen moeilijk karwei zal zijn voor uw oudere hond. Deze soorten hondenvoer zijn gemaakt met meer vocht plus enkele ingrediënten die het probleem van tandheelkundige problemen aanpakken, zoals:

  • Citroenzuur dat de vorming van mineralen op de tanden stopt.
  • Probiotica of gezonde bacteriën voor de mondgezondheid.

3. Beef-up op proteïne

U vraagt zich misschien af of het nodig is om meer eiwitten toe te voegen? Welnu, het is omdat proteïne zal helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa van oudere honden op dezelfde manier als proteïne het zenuwstelsel en het centrale systeem versterkt.

Denk eraan dat u alleen kiest voor het hoogwaardige eiwit dat echt vlees bevat en geen vleesmeel of beendermeel.

In het ideale geval moet het dieet van uw ouder wordende hond meer dan 75 gram eiwit bevatten voor elke 1000 calorieën.

Je moet er ook rekening mee houden dat fosfor de neiging heeft hoger te worden naarmate het eiwitniveau toeneemt. Voor oudere honden kan een dieet met veel fosfor leiden tot een nieraandoening. Waar u naar moet streven, is de juiste balans van eiwitten, fosfor en natrium om uw hond op de been te houden.

4. Vezel

Hoewel het waar is dat veel oudere honden last hebben van obstipatie, is het misschien geen goed idee om vezelsupplementen toe te voegen aan het dieet van uw hond.

Hoge vezels zorgen ervoor dat uw hond meer gaat poepen, maar het effect is minder opname van essentiële voedingsstoffen. Waarom? Omdat vezels een barrière kunnen vormen in de dunne darm van uw hond die voorkomt dat vitamines, mineralen en antioxidanten worden opgenomen.

Om te voorkomen dat uw hond verstopt raakt, raden we u aan het dieet van uw oudere hond aan te vullen met probiotica en spijsverteringsenzymen. Of het kiezen van een vezelrijk hondenvoer is voldoende voor uw verstopte oudere hond.

 

Afsluiting: 4 Volledige voedings- en dieetgidsen voor uw oudere hond

Ons hoop dat u die artikel “4 Volledige voedings- en dieetgidsen voor uw oudere hond” geniet het. Hou Nieuws.News dop vir meer nuusartikels.

 
Neem contact op

Als u meer wilt weten over marketing voor uw bedrijf, wees dan niet verlegen, we helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op

Vertel ons je verhaal

Wil je voor Nieuws.News schrijven? Ontdek hoe u een gastpost kunt indienen en als u er klaar voor bent, kunt u contact met ons opnemen.

Domineer de Nieuwsindustrie, koop het platform www.Nieuws.News vandaag!

Dit domein, www.Nieuws.News is te koop! Domineer de nieuwssector met dit domein en het bijbehorende www.News.Media-domein.

Het is het domein van de hoogste autoriteit in de Nederlandse nieuwsindustrie. Omdat dit een EXACT MATCH-Zoekwoorddomein is dat het zoekwoord ‘Nieuws’ bevat dat meer dan 10 miljoen zoekopdrachten per maand op Google ontvangt, zal dit domein in de loop van de tijd miljoenen klanten binnenhalen.

Het feit dat het een EXACT MATCH-Zoekwoord is, maakt het domein zeer gewild en waardevol, omdat u meteen wordt gezien als een leider in de Nieuwsindustrie.

De naam “Nieuws.News” wekt absolute VERTROUWEN bij internetgebruikers en belooft een zeer HOGE KLIK DOORGANGSREIS die miljoenen kan besparen op advertentiekosten. Als je interesse hebt om het te kopen, gebruik dan de Contactpagina.

www.Nieuws.News is een ideaal platform om er een Media Empire op te bouwen.

Alle miljardairs ter wereld hebben hun eigen nieuwsplatforms. Word lid van de elite. Zijn beroemd. Nu kunt u het domein van het hoogste nieuws van de Nederlandse taal bezitten. Wees er snel bij voordat de domeinen worden verkocht. We kijken naar de hoogste bieder en zijn serieus over verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *